aszalt szilvás adzuki bab krémleves vajban pirított kalácskockákkal

20 dkg adzuki bab

20 dkg aszalt szilva

2 dl tejszín (zsírszegény, 20%-os, adalékanyag mentes)

1 liter víz

1 rúd fahéj

1/2 rúd vanília

szerecsendió

nádcukor, ízlés szerint

4-5 szelet kalács, centis kockákra vágva

5 dkg vaj

A babot átmosom, hideg vízben 6 órán át áztatom, átöblítem, majd friss, nagyon enyhén sós vízben puhára főzöm, leszűröm.

A vizet felforralom a fűszerekkel, az egész fahéjjal, a félbevágott vaníliarúddal és kikapart magjaival. 10 percig gyönygyöztetve főzöm fedő alatt. Hozzáadom a babot, összeforralom, majd eltávolítom belőle fahéj- és vaníliarudat. Botmixerrel pürésítem.

Hozzáadom a durvára aprított aszalt szilvát, tejszínt, ismét összeforralom. Reszelek hozzá szerecsendiót, édesítem ízlés szerint.

Vajban lassú tűzön, rázogatva pirítva aranyszínűre pirítom-szárítom a kalácskockákat. A leves mellé tálalom.

Ide kérjük a választ!

Your email address will not be published. Required fields are marked *