mangó puding gránátalmával
6 adag
1 nagy mangó (360 gr)
2 mandarin finomra reszelt héja és leve (40 gr)
20 dkg tejszín
20 dkg zsíros görög joghurt
40 gr nádcukor
1/3 rúd vanília
8 gr zselatin
2 gránátalma
2 tk rózsavíz
A mangót meghámozzuk, levágjuk a húsát a magjáról majd felkockázzuk.
A tejszínnel, a mandarin finomra reszelt héjával, levével, a nádcukorral és a félbevágott vaníliarúddal, annak a kikapart magjaival együtt fedő alatt, kis láng fölött puhára főzzük.
A vaníliarudat kiszedjük, majd botmixerrel pürésítjük a masszát.
Lemérjük, és minden 100 gr puding masszára (ebbe számoljuk bele a joghurtot is!) 1 gr zselatint számolva hozzáadjuk a zselatint a gyümölcspüréhez, elkeverjük, és kis láng fölött óvatosan összemelegítjük.
Addig melegítsük, amíg a zselatin feloldódik, de lehetőleg ne forraljuk fel, mert a zselatin zselésítő hatása hosszas forralás után elvész.
A zselatinos masszához keverjük a joghurtot, habverővel teljesen egyneműre kavarjuk, majd csészékbe, kis üvegekbe, estleg szilikon muffin formákba adagoljuk. Hűtőben pihentetjük legalább 12 órán át tálalás előtt.
Tálalásnál, ha ki szeretnénk borítani a formából, akkor azt egy-két percre mártsuk forró vízbe, majd borítsuk belőle tányérra a pudingot, de maradhat egy szép tálkában vagy csészében is.
A tetjére rózsavízzel elkevert gránátalma magokat szórunk, melyhez a félbevágott gránátalma magjait kiütögetjük egy tálba egy fakanál segítségével, a levét felfogjuk, a magokra került estleges hártyákat eltávolítjuk, majd hozzáadjuk a rózsavizet és összekeverjük a magokkal.