mangó puding gránátalmával

mangó puding gránátalmával

 6 adag

1 nagy mangó (360 gr)

2 mandarin finomra reszelt héja és leve (40 gr)

20 dkg tejszín

20 dkg zsíros görög joghurt

40 gr nádcukor

1/3 rúd vanília

8 gr zselatin

2 gránátalma

2 tk rózsavíz

A mangót meghámozzuk, levágjuk a húsát a magjáról majd felkockázzuk.

A tejszínnel, a mandarin finomra reszelt héjával, levével, a nádcukorral és a félbevágott vaníliarúddal, annak a kikapart magjaival együtt fedő alatt, kis láng fölött puhára főzzük.

A vaníliarudat kiszedjük, majd botmixerrel pürésítjük a masszát.

Lemérjük, és minden 100 gr puding masszára (ebbe számoljuk bele a joghurtot is!) 1 gr zselatint számolva hozzáadjuk a zselatint a gyümölcspüréhez, elkeverjük, és kis láng fölött óvatosan összemelegítjük.

Addig melegítsük, amíg a zselatin feloldódik, de lehetőleg ne forraljuk fel, mert a zselatin zselésítő hatása hosszas forralás után elvész.

A zselatinos masszához keverjük a joghurtot, habverővel teljesen egyneműre kavarjuk, majd csészékbe, kis üvegekbe, estleg szilikon muffin formákba adagoljuk. Hűtőben pihentetjük legalább 12 órán át tálalás előtt.

Tálalásnál, ha ki szeretnénk borítani a formából, akkor azt egy-két percre mártsuk forró vízbe, majd borítsuk belőle tányérra a pudingot, de maradhat egy szép tálkában vagy csészében is.

A tetjére rózsavízzel elkevert gránátalma magokat szórunk, melyhez a félbevágott gránátalma magjait kiütögetjük egy tálba egy fakanál segítségével, a levét felfogjuk, a magokra került estleges hártyákat eltávolítjuk, majd hozzáadjuk a rózsavizet és összekeverjük a magokkal.

Ide kérjük a választ!

Your email address will not be published. Required fields are marked *