mandulás fehér csoki trüffelek kókusszal ésmazsolás narancsos étcsokoládé trüffelek

mandulás fehér csoki trüffelek kókusszal

 10 dkg fehér csokoládé

5 dkg tejszín

1 tk keserűmandula kivonat (vagy pár csepp aroma)

2 dkg őrölt mandula (blansírozott)

2 dkg vaj

kókuszreszelék

A csokoládét apróra tördeljük, majd vízgőz fölött vagy kis lángon, óvatosan, vastag aljú edényben megolvasztjuk a tejszínnel és vajjal együtt.

Hozzáadjuk az őrölt mandulát, keserűmandula kivonatot, átkeverjük, amíg egyenletes sima masszát kapunk, majd hűtőben dermesztjük 2-3 órán át. Ekkor még formázható, és nem teljesen keményedik meg. Diónyi gombócokat formázunk a masszából, majd kókuszreszelékbe hempergetjük és papírkapszlikba tesszük.

Jól záródó dobozba tesszük és hűtőben tároljuk.

 

mazsolás narancsos étcsokoládé trüffelek

 10 dkg étcsokoládé (80%)

3 dkg mazsola

4 dkg porcukor

5 dkg tejszín

2 dkg vaj

1/2 narancs finomra reszelt héja (vagy egy mokkáskanálnyi narancsolaj)

kakaópor

Az étcsokoládét összetördeljük, majd vízgőz fölött vagy kis lángon, vastag aljú edényben óvatosan megolvasztjuk a vajjal és tejszínnel együtt.

Hozzáadjuk az apróra vágott mazsolát, narancshéjat, porcukrot, átkeverjük, majd hűtőben vagy hideg helyen dermesztjük 2-3 órán át. Ekkor már jól formázható, de még nem teljesen keményedett meg.

Diónyi gombócokat formázunk a masszából, majd kakaóporba hempergetjük és papírkapszlikba tesszük.

Jól záródó dobozban hűtőben tároljuk.

Ide kérjük a választ!

Your email address will not be published. Required fields are marked *