levendulás kecskesajtos panna cotta eperrel, mandulasziruppal

levendulás kecskesajtos panna cotta eperrel, mandulasziruppal

150 gr krémes, friss típusú kecskesajt (chavroux)

300 gr tejszín (30% zsírtartalmú)

3 gr zselatinpor

5 dkg cukor

1 púpos tk levendula virág lecsipkedve (vagy 1 tk szárított)

mandulaszirup:

10 dkg cukor

2 tk keserűmandula kivonat

5 dkg víz

tálaláshoz eper, friss levendula vagy kakukkfű virág

A tejszínt felforraljuk a levendulával, 5 percig gyöngyöztetve főzzük, majd hozzáadjuk a zselatint és addig kevergetjük, amíg az felolvad. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a cukrot, majd 15 percig pihentetjük.

Átszűrjük a tejszínt és hozzáadjuk a kecskesajtot. Habverővel simára kavarjuk.

Poharakba szűrjük a panna cottát, majd hűtőbe tesszük legalább 3-4 órára tálalás előtt.

A sziruphoz a vizet felforraljuk a cukorral és a keserűmandula kivonattal. Addig főzzük, amíg a cukor feloldódik, ha szükséges, le is habozzuk. Kihűtjük, jól záródó üvegbe töltjük.

Tálalásnál a panna cotta tetejére halmozunk 2-3 szem megtisztított, felnegyedelt epret, majd 1-2 evőkanálnyi mandulasziruppal meglocsoljuk. Friss virágokkal, kakukkfűvel vagy levendulával is díszíthetjük a tetejét.

 

Ide kérjük a választ!

Your email address will not be published. Required fields are marked *