alma-mangó krémleves pirított mogyoróval

alma-mangó leves

 4 főre

1 kg alma

7,5 dl víz

1 nagy mangó

1 ek keményítő (10 gr)

2 mandarin finomra reszelt héja és leve

1/3 rúd vanília

2 dl tejszín

3-4 ek nádcukor

2 marék mogyoró megpirítva, durvára vágva

 

Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, felkockázzuk. Feltesszük főni a vízzel, a mandarin finomra reszelt héjával, levével, és a félbevágott vaníliarúddal és annak kikapargatott magjaival együtt. Ha megpuhult az alma, hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott mangót is, főzzük még egy-két percig, majd kiszedjük a vaníliarudat és botmixerrel pürésítjük a levest.

A tejszínt habverővel csomómentesre keverjük a keményítővel, majd vékony sugárban, folyamatos kevergetés mellett a levesbe csorgatjuk. Addig főzzük kis láng felett, amíg a leves besűrűsödik.

Lehúzzuk a tűzről, ízlés szerint nádcukorral édesítjük.

Tálalásnál száraz serpenyőben megpirított majd durvára vágot mogyorót szórunk a tetejére.

Ide kérjük a választ!

Your email address will not be published. Required fields are marked *